Wijnmakelaardij


Wie een huis wil verkopen, neemt een erkend onroerend goed makelaar in de hand, want die wordt geacht de huizenmarkt, het aanbod en het prijspeil te kennen. Producenten die wijn willen exporteren, ongeacht waarheen, kunnen hiervoor een Register Wijnmakelaar* inschakelen, die in vele markten thuis is.

Eenmalige partijen

De makelaar die gespecialiseerd is in dranken. kan een belangrijke rol spelen in het eenmalig terug op de markt brengen van partijen wijn en gedistilleerd die voortkomen uit inbeslagnames, terugvordering verzekeringsmaatschappijen, faillissementen, bedrijfsovername, erfenissen en van verzamelaars.

 

Freelance Exportmanager

'De sleutel tot succes is je focussen op datgene waarin je goed bent'. Flying Wine Buyer komt tijdens zijn inkoopselectie vaak in contact met bijzondere producenten die de best mogelijke wijn proberen te maken op hun unieke terroir en volgens hun eigen overtuiging. Hun netwerk en kennis van de internationale wijnhandel en de verschillende markten is vaak beperkt, dus het vinden van het juiste kanaal voor hun bijzondere product blijkt vaak de bottleneck.

Hier start onze service in de rol van ‘freelance export manager’. Producenten die voldoen aan onze hoge kwaliteitstandaard, kunnen ons inschakelen. Als brand ambassadeur ondersteunen wij deze producenten met het zoeken naar nieuwe afzetmarkten. Dit zal bijdragen in een positieve omzetontwikkeling, terwijl zij minder geld en tijd zullen verliezen door alles zelf te willen blijven doen. ‘Als zij zich focussen op het produceren van mooie wijnen, dan zorgen wij voor de verbinding met de juiste mensen.’

 

Werkwijze

Nadat we bij de zoekopdracht de beste kwaliteit - prijs match gevonden hebben, krijgt de zoekende inkoper als eerste onze voorselectie aangeboden. Daarna wordt ons volledige netwerk ingezet om de producent met de juiste importeurs in contact te brengen.  

Nederland heeft een zeer goede en strategische positie binnen het Europese wijnlandschap, vanwaar wij de meeste wijnen betrekken. Wij staan in goed contact met inkopers uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Finland, Estland, Litouwen, Malta, Turkije, Ghana, Thailand, Japan, Hong Kong en China.  

Hollanders staan al eeuwenlang bekend als eerlijke en betrouwbare zakenpartners, die in veel talen kunnen onderhandelen. Wij investeren graag in duurzame relaties, die voor alle partijen winstgevend zijn. 

 

Voordelen voor producent of principaal

 • Advies van een gerespecteerde makelaar met meer dan 30 jaar ervaring die:
 • Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans spreekt
 • kennis heeft van de lokale markt, influencers en sleutelfiguren
 • een groot netwerk in de Internationale wijnhandel heeft
 • goede ingangen heeft bij veilinghuizen en handelaren.
 • kennis heeft van de wettelijke kaders
 • alleen de juiste potentiële klanten aanbrengt.
 • uw freelance export manager wordt
 • als persoonlijk ambassadeur voor gratis publiciteit zorgt.
 • Outsourcing is effectief en bespaart veel tijd en geld
 • Zonder resultaat, geen kosten: no cure no pay

Let op, met wie u zaken doet.

Let op dat wanneer u een Makelaar in de hand neemt, dat dit wel een RegisterMakelaar is die net als bij andere registerberoepen kan aantonen dat zijn actuele kennis en vaardigheden op peil zijn. Hiervoor moet hij beschikken over een geldige persoonscertificering, aangesloten zijn bij een branchevereniging en als zodanig ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Andes is gediplomeerd Register Wijn Makelaar en tevens "Skocert" gecertificeerd. Hobéon SKO is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) conform de ISO-17024 norm onder SKO certificeringsnummer: 029532

Daarnaast is Andes lid van: