Flying Wine Buyer

KENNIS IS MACHT, KENNIS DELEN IS KRACHT 

Ron Andes heeft de hoogste titel op wijngebied in Nederland, Magister Vini. Sinds 2007 opereert hij internationaal als Wijnmakelaar onder de naam Flying Wine Buyer. Daarnaast is hij actief als taxateur van wijn en gedistilleerde dranken en als bestuurder binnen de drankensector. Hij zet zijn kennis in als lobbyist en netwerker. Dagelijks heeft hij te maken vele aspecten in de drankensector: zowel productie, export, import als verkoop, overheid, verzekeraars, consumententrends, gastronomie, marketing, promotie en onderwijs. Binnen zijn netwerk verbindt hij specialisten in de verschillende disciplines:
 

Wijnselectie

Andes heeft de gave om bijzondere wijnen te ontdekken voordat deze internationaal erkend worden. Het onderbrengen van deze wijnen met een WOW-factor bij onze internationale professionele contacten is onze corebusiness. Inkopers kunnen veel efficiënter werken indien zij niet zelf een voorselectie hoeven te maken. Flying Wine Buyer weet keer op keer de meest geschikte wijnen rechtstreeks van de bron aan te bieden. Kwaliteit herkennen en onderscheiden is een vak. Lees meer….


Wijn makelaardij

Als onafhankelijke Wijnmakelaar helpt Flying Wine Buyer producenten, mits voldoend aan onze kwaliteitsstandaard, hun wijnen onder te brengen bij de juiste kanalen en/of in nieuwe markten. Producenten besparen veel tijd en geld doordat ze rechtstreeks in contact gebracht worden met potentiële inkopers.  Lees meer….  


Wijn taxaties

Wilt u weten wat uw flessen wijn werkelijk waard zijn? Verifieer dan eerst of de taxateur in kwestie echt vakbekwaam is en als zodanig staat ingeschreven. Andes verschaft als gecertificeerde Register Wijntaxateur duidelijkheid over de werkelijke waarde van wijn voor verzamelaars en instellingen. Denk hierbij aan inboedelverzekeringen, erfrechtelijke zaken, fraudezaken, bedrijfsovername, faillissementen e.d.  Lees meer….

 

Whisky taxaties

Wilt u weten wat uw flessen Whisky werkelijk waard zijn? Verifieer dan eerst of de taxateur in kwestie echt vakbekwaam is en als zodanig staat ingeschreven.. Andes verschaft als gecertificeerde taxateur van wijn en sterke drank duidelijkheid over de werkelijke waarde uw flessen. Denk hierbij aan inboedelverzekeringen, erfrechtelijke zaken, fraudezaken, bedrijfsovername, faillissementen e.d.  Lees meer….

 

Netwerk

Mede dankzij zijn meertaligheid, heeft Andes toegang tot een uniek en uitzonderlijk breed internationaal netwerk. Dit zorgvuldig in ruim 30 jaar opgebouwde netwerk is de sleutel tot succes. ‘Je bent wie je kent en wij hebben interessante contacten voor onze klanten.’ Lees meer….


                                                           
 

Motivatie

'Mijn afstudeeropdracht leidde me naar de legendarische wijnmaker Angelo Gaja, die mij leerde dat minder dan 2% van de wereldproductie onder de categorie kwaliteitswijn zou mogen vallen, maar dat slechts een enkeling in staat was deze kwaliteit te herkennen en te onderscheiden. Omdat ik daar één van ben, en de markt al jaren ken, heb ik Flying Wine Buyer opgericht.